BEKRACHTIGENDE GEBOORTEVERHALEN

VAN VROUWEN MET ZWANGERSCHAPSYOGA

Bewust van onze scheppingskracht weten we hoe belangrijk het is onszelf en de anderen te voeden met positieve, mooie en krachtige ervaringen en verhalen. Tijdens de zwangerschap schept de vrouw letterlijk nieuw leven in haar schoot. En zij en haar partner creëren een geboorteveld, van bij de conceptie waarin alle mooie en voedende ervaringen aanwezig zijn en een klimaat van liefde scheppen.

Dit veld van positieve ervaringen zal de vrouw kracht geven tijdens het baren. Zij kan aan deze scheppingsprocessen op haar mooist deelnemen, door dit veld van positieve energie bewust te creëren. Een bijdrage hierin zijn bekrachtigende, positieve geboorteverhalen.

Jammer genoeg zijn de beelden en verhalen rond zwangerschap en geboorte vaak helemaal niet positief. Veel mensen vinden een zwangere vrouw de ideale prooi om hun rampverhalen over bevalling op uit te storten! Dit geeft aanleiding tot onzekerheid en angst.

Eén van de belangrijkste zaken die een zwangere vrouw te doen heeft, is zich van deze negatieve en beperkende ideeën te bevrijden. Een zwangere vrouw ‘moet’ zich beschermen tegen deze rampverhalen die haar angstig maken. Dadelijk leren ‘neen’ zeggen tegen zulk verhaal!

Het beeld over baren mag door ons allen opnieuw gecreëerd worden. Wat zou het goed zijn als cineasten mooie natuurlijke bevallingen in hun films zouden verwerken. De zwangere vrouw kan zelf deze beelden, overtuigingen en verhalen herscheppen. Een eigen persoonlijke creatie en droom maken.

In de verhalen die volgen hebben vrouwen stap voor stap tijdens de zwangerschap hun bevallingsproces voorbereid en gecreëerd en in de praktijk gebracht! Ze leveren zo ook een bijdrage aan het collectief helen van negatieve barenservaringen door krachtige positieve verhalen de wereld in te sturen!

Gelieve met de ogen van je hart deze zeer bijzondere en waardevolle getuigenissen te lezen. Met dankbaarheid aan de vrouwen die dit met ons delen. De namen zijn veranderd.

Veel leesplezier en bekrachtiging!

Lut

‘De Yoga heeft mij tijdens de bevalling beter geholpen dan ik ooit had kunnen denken. Alles is in een recordtempo verlopen en in minder dan twee uur kon ik mijn schatje in mijn armen houden. Zeg maar aan de anderen dat het ‘klank maken’ mij (ondanks het feit dat we er altijd wel een beetje moesten om lachen) spectaculair geholpen heeft. Alleszins bedankt dus voor de lessen. Vanaf nu ben ik een echte ‘believer’ terwijl ik er vroeger eerder sceptisch tegenover stond. ‘‘Ik heb de yoga ervaren als iets dat belangrijk voor mij was om echt even een uur in de week helemaal met mezelf en mijn baby’tje bezig te zijn en mij goed te kunnen voorbereiden op de bevalling. Met zwangere vrouwen onder elkaar zijn, die in dezelfde gevoelige, kwetsbare en bijzondere energie zitten, was heel belangrijk en ondersteunend voor mij. Aandachtspunten waren voor mij: in mijn lijf komen, angsten onder ogen zien en deze transformeren en mij kunnen overgeven aan de geboorte van mijn baby. Controle loslaten en aanvaarden wat is!’

‘Voor mij was het vooral een manier om me te ontspannen, om op een bewuste en gezonde manier bezig te zijn met mijn lichaam dat verandert. Ook een mentale voorbereiding op de bevalling… Ik vond het contact met de andere zwangeren heel verrijkend. Ik leerde mijn lichaam beter kennen en beter verzorgen. Nu nog probeer ik goed naar de signalen van vermoeidheid te luisteren, ook al is Marie elf maand oud. Het voelde aan voor mij als een intense voorbereiding op iets dat toch je leven verandert. ‘‘Sowieso wou ik jou al lang bedanken voor de fantastische voorbereiding. Mijn bevalling duurde 37 uur, klinkt verschrikkelijk, maar dat was niet zo. Ik heb geen minuut gedacht aan de epidurale, ik kon de pijn perfect verdragen dankzij de yoga. Zelfs nu in de kraamperiode gebruik ik de ademhalingstechnieken om rustig te blijven met mijn zoontje die niet altijd rustig is….Dankzij yoga ervaar ik mijn bevalling als een emanatie van kracht. Ik voel mij veel sterker en niet een slachtoffer, dit gevoel had ik bij mijn eerste kindje. ‘De lessen zorgden voor een aparte bevallingservaring. De technieken van ademhaling en houdingen, maar ook de hele filosofie die achter de yogalessen steekt, gaven een andere dimensie aan deze unieke gebeurtenis. ‘Vooreerst had ik heel veel aan de verschillende manieren van ademhaling : de golfademhaling, de roosademhaling enz. Hiermee slaagde ik er niet enkel in om de pijn onder controle te houden maar vooral om het hele arbeidsproces heel bewust te ervaren. Dit zorgde ervoor dat ik, zoals je zei, de intensiteit en kracht van dit unieke gebeuren kon beleven. Het werden uren van opperste aanwezigheid, waardoor ik volledig in de kracht van mijnlichaam kon blijven. Op deze wijze kon ik ook echt goed beslissen over mijn houdingen en eventuele hulp van partner en vroedvrouw. En de bevalling voor mij een fantastische herinnering blijft. Vooral de verbondenheid met de moeder aarde en een soort oerkracht die ik op dat moment kon ervaren was een heel aparte belevenis. Leuk was ook dat de vroedvrouwen in het ziekenhuis onder de indruk waren van de beheerste manier waarop ik de weeën kon opvangen en de bevalling verliep. Maar ook nu in de eerste weken na de bevalling heb ik wat aan de lessen. Ik slaag erin meer te genieten van het huidige moment en rustig te blijven wanneer de drie meisjes elk aandacht opeisen.’